De glazen man

Neen, ik heb het niet over Vincent Kompany. En net zo min over de ober die jullie bedient op terras in het overheerlijke avondzonnetje. Noch over de keukenhulp die alle met zweet bepotelde glazen netjes afwast. Het gaat jammergenoeg over mezelf.

Jawel, ik beken.

Ik ben gehuld in een niet-topsportlijf.

Dat uitte zich al vroeg toen ik op jonge leeftijd te maken kreeg met hielspoor aan beide voeten. Eens de groeifase voorbij zorgde dit voor minder last, maar het zorgt wel nog altijd voor een heel erg bewuste schoenenkeuze, met zachte en lage hielkap, wat dan weer niet slecht is als keerzijde van de medaille.

Op mijn achttiende mocht ik een professionele voetbalcarrière vergeten door aanhoudende lagerugpijn (en een gebrek aan talent). 9 jaar later zat ook de recreatieve voetballoopbaan er op door verkalking aan de adductoren. Tussendoor brak ik onder andere een voorarm, duim, een aantal vingers en tenen en mijn schedel. Daarna liep ik ook nog een dubbele hernia in mijn nek op.

Korte samenvatting: je hoeft maar naar mij te kijken en ik breek iets. Neen, zo erg is het natuurlijk niet, maar toch lig ik vaker dan me lief is in de lappenmand.

Net nu de trainingsloopjes vlot liepen (heb je hem 😉 ), stootte ik vorige week met mijn kleine teen tegen de zetel. Buiten gevloek (binnensmonds, want ja, kleine kindjes die maar al te graag krachtig taalgebruik overnemen), was het vooral de kleine teen die zijn kameleon skills wou bovenhalen. Van rood, ging het over blauw en paars, over naar geel en terug wat rood in de afgelopen dagen. Pijnlijk, maar vooral stom. Zeker nu het zo’n fantastische zomer is en ik vorige week een vakantieweek had (lees extra trainingsmogelijkheden).

Ach ja, het wordt dus een aantal weken aanpikkelen en daarna opnieuw beginnen.

Iemand tips om in de tussentijd op een leuke, weliswaar minder mobiele manier de conditie te onderhouden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: