Runners High Five

Langs mijn loopparcours, dat 300 meter buiten beschouwing genomen, autovrij is en grotendeels langs het water loopt, kom ik heel wat collega’s tegen.

Loopvrienden.

Gelijkgezinden.

Gezondheidswerkers.

Inspanningskickers.

Lichaamsbeulen.

Kilometervreters.

Lopers dus.

Medelopers, omdat we elkaar kruisen, inhalen of ingehaald worden tijdens onze tocht richting de runners high.

Nu ben ik al een aantal weken aan het lopen en als newbie vallen me een aantal zaken op. Zo ook de verschillende manieren van elkaar begroeten of (h)erkenning tijdens het kruisen.

Waar de ene loper het bij een beleefd knikje houdt, probeert de andere ook effectief iets te zeggen tijdens de inspanning. Dan volgt er zoiets als “Goeie avond”, “Dag”, “Hallo”, “Hoi!”, dat denk ik toch, want meestal komt het er iets minder fris gearticuleerd uit dan we zouden willen. Af en toe volgt ook een knipoog (zonder bijbedoelingen) of één mondhoek die omhoog gaat (vaak in combinatie met een knikje en een knippering met beide ogen). Gisteren was er iemand die een leuke poging deed om zijn hand op te steken. Heel subtiel, vanuit de loopbeweging en eindigend qua hoogte aan de heup. Het leek op een kruising tussen hallo en een schuchtere poging tot verontschuldiging.

En nu heerst er wat verwarring in mijn hoofd.

Wat is er sociaal aanvaardbaar om te doen wanneer ik jullie kruis? Wat verwachten jullie? Persoonlijk vond ik het subtiele handje in de lucht wel leuk. Het leek heel erg hard op wat motorrijders doen wanneer ze elkaar kruisen. Plus, het schept een band en gevoel van herkenning en samenhorigheid.

Ik heb er even over nagedacht en ik denk dat we een stapje verder moeten gaan. Wat denken jullie ervan om een high five te geven aan de lopers die je kruist? Dat zou toch geweldig zijn? Stimuleren van de inspanning die je zelf en de andere aan het leveren is.

cropped-cropped-cropped-logo_runnershighfive_rood.jpg

Wie doet er mee?

Ik probeer het straks even uit en hou jullie op de hoogte van mijn ervaring. Misschien dat ik best even op voorhand al HIGH FIVE zal roepen naar de aankomende loper, zodat hij of zij weet wat de bedoeling is en niet denkt dat ik hem of haar zal aanvallen…

Advertenties

3 gedachten over “Runners High Five

Voeg uw reactie toe

  1. Ik hou het meestal bij een applausje van 3-4 klapjes en een “goe bezig”-uitdrukking op mijn eigen verkrampte (maar voldane) wezen. Moet toegeven dat de meesten nogal verrast opkijken, maar wel glimlachend verder lopen… dus mission accomplished 🙂

    Like

  2. O zo herkenbaar hoe sommigen onder ons hardlopers elkaar kruisen. Meestal groet ik met een glimlach en thumbs up, meestal met positieve respons al heb je ook nog die ijdellopers die recht voor hun staren met opgeheven borst, the kings of the road. Die high five lijkt me een leuke gedachte maar deze mensen schrikken zich een bult als je hand de lucht ingaat om hen te groeten 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: